RAR-ul mareste taxele de autorizare ale service-urilor.

Posted: 1 noiembrie 2011 in auto, masina, masini, RAR
Etichete:,

Incepand cu data de 1 octombrie a intrat in vigoare o decizie a Registrului Auto Roman (RAR), decizie prin care cresc de 10 pana la de 20 de ori taxele de autorizare a celor peste 7.000 de ateliere auto care-si desfasoara legal activitatea in Romania.
Astfel, ne asteapta o dublare a pretului manoperei pentru reparatiile auto.

Urmeaza ca tot mai multi romani sa apeleze la service-uri clandestine, neautorizate, unde sa nu beneficieze de vreo garantie.
Indirect, masura RAR va duce si la scumpirea semnificativa a politelor de asigurare, firmele de asigurari aruncand costurile ce le revin tot pe umerii soferilor”, spun cei de la ASSAI (Asociatia Societatilor de Service Auto Independente).

RAR a schimbat sistemul de calcul al taxei de autorizare a unitatilor reparatoare, astfel incat daca pana in urma cu o luna un service achita o suma fixa de aproximativ 1.000 lei pentru autorizare, acum costurile de autorizare ale unui service se vor ridica la 11.131 lei pentru 20 de marci auto.

Asa ca dupa ce ca am fost obligati sa cumparam masini de afara, obligati sa le inmatriculam in tari vecine, acum suntem obligati sa apelam la cunoscuti sa le reparam sau sa mergem pentru intretineri tot la vecini (bulgari, unguri, etc).

Rusine.

eMAG – Furnizorul solutiilor complete!

http://www.contabile.ro Birou contabilitate tarif corect Bucuresti !

Reclame
Comentarii
  1. Ionescu Florin spune:

    Nu este corect.Dar nu ma mir.Ce mai este corect in Romania.Ca la orice taxa de felul acesta,nu se aplica diferentiat .Nu se compara incasarile unui service de la oras cu unul de la tara.Asa este si cu taxa radio tv care este la fel pentru o firma cu un angajat sau una cu 20 angajati.Sunt sufocat de taxe.Ma gandesc sa inchid firma si sa lucrez la negru.

  2. RASCOL BOGDAN SERVIS AUTO spune:

    de acord colegule,acelas lucru cred ca l/ar face multi dintre noi. mi se pare absurda chestia cu ridicata taxelor pentru autorizare. de ce nu ni sa spus de la inceput ce fel de autorizatii ne trebuie si mai bine renuntam decit sa ne blocam investitiile. mai ales la tara unde stu eu abia platesti consumurile, BOGDAN

  3. vanea adrian spune:

    vezi !!daca nu avem un sindicat al reparatorilor auto ;; eu unul as fi interesat sama inscriu intr-un astfel de sindicat [0745093904]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s